Stichting Veteranen Zandvoort

Om meer mogelijkheden en activiteiten te organiseren is het Veteranencomité Zandvoort op 8 juni 2023 officieel een stichting geworden.

Op donderdag 8 juni is Zandvoort een stichting rijker geworden. De ongeveer 80 Zandvoortse militaire veteranen waren tot dan georganiseerd via een veteranencomité. Dit comité is in 2009 opgericht met hulp van de gemeente Zandvoort.

Ron de Jong, een Libanon-veteraan en Jasper Moolenaar, die in Afghanistan heeft gediend zijn al vanaf het begin betrokken geweest bij dit comité. Tot vorig jaar bekleedde onze dorpsgenoot Friso Van Marion de voorzittersstoel.

Wat betekent deze nieuwe stichting voor de Zandvoortse veteranen? De status van een stichting is een net wat andere dan die van een comité. Doordat het comité nu is omgezet in een stichting kunnen we makkelijker toegang krijgen tot andere subsidies, onder andere via het Landelijke Veteraneplatform in Doorn. Daarnaast worden we zelfstandiger in het financiële beheer en kunnen we net wat sneller acteren en evenementen organiseren. We denken daarbij een thema-avonden voor de veteranen en andere geïnteresseerde Zandvoorters en specifieke festiviteiten en evenementen rond bijvoorbeeld bevrijdingsdag.

Stichting Veteranen Zandvoort

Wim Wertheim
Wim Wertheim
Rick van Holten
Rick van Holten
Ron de Jong
Ron de Jong
Logo Stichting Veteranen Zandvoort
Jasper Moolenaar
Jasper Moolenaar
Hans Daudeij
Hans Daudeij